Fischdorf

Fischdorf is een relatief nieuw bouwproject in Kaliningrad. Het is erop gericht de sfeer en uitstraling van het oude Koningsbergen te doen herleven. Hierbij wordt niet gestreefd naar een exacte reconstructie van de voormalige Duitse stad. Inmiddels is een stadsdeel naar het project vernoemd.

De bouw van Fischdorf

Fischdorf Kaliningrad Met de bouw van Fischdorf werd gestart in 2006. Vanaf 2007 werden gebouwden opgeleverd en in gebruik genomen. Het grootste gedeelte van deze bouwwerken werd in 2010 voltooid. De bouwwerkzaamheden werden voor een goed deel gefinancierd met Duits geld uit het bedrijfsleven. Ook de Russische overheid betaalde mee.

Typen gebouwen

Diverse typen gebouwen maken deel uit van de nieuwe wijk. Zo zijn onder meer hotels, restaurants, café’s en een typisch Russische vuurtoren (Majak) te zien. Ook verrees korte tijd geleden een nieuw handelscentrum, de Fischbörse, in Fischdorf.

Fischdorf is gelegen op de Lomse. Op het meer noordelijke gelegen gedeelte van deze voormalige stadswijk was tot 1938 onder meer een grote joodse synagoge te bezichtigen. Het inmiddels voltooide herstel van de oude Kaiserbrücke, die de Lomse met de voorstad verbond, is tevens onderdeel van het hedendaagse bouwproject.

Voor meer informatie over dit project kunt u de website van het bedrijf Project Financial Company bezoeken.